Arbeidsdag på en radiostasjon?

Går du på skole, og det den fryktede arbeidsdagen er like rundt hjørnet? Kanskje du skal vurdere å ta kontakt med din lokale radiostasjon? De fleste lokalradioer er mer enn behjelpelige når det kommer til arbeidsdager, de synes det bare er gøy å vise unge skoleelver hva de driver med? Og en slik arbeidsdag er absolutt ikke bare for gutter, også jenter kan få mye ut av det.

Men det skal ikke stikkes under en stol at mye av det som skjer på en radiostasjon handler om elektronikk, og mange gutter vil nok finne dette spesielt spennende. Spesielt den tiden de bruker sammen med en lyd-tekniker, for her er det virkelig muligheter for å nerde med lyd og elektronikk.

Andre vil igjen synes det er mer spennende å være med journalister ut på oppdrag, å se hvordan de gjør intervjuer og gjør opptak utenfor studio. Man kan lære mye om journalistiske metoder på denne måten, og selvsagt om hvordan man tar opp lyd i forskjellige forhold.cb_base_station

For alle som ønsker å jobbe i media, eller med lydteknologi, er en arbeidsdag på en radiostasjon å anbefale. Hvis man får foten innenfor døren allerede som skoleelev, er veien til fast jobb etter ferdige studier også mye kortere. De fleste jobber i Norge utlyses ikke på det åpne markedet, men går til folk man allerede kjenner fra før, eller får anbefalt fra venner eller bekjente. Man bør derfor prøve å skaffe seg et så stort nettverk så mulig, så tidlig som mulig.

Og husk, det er bare å spørre. I verste fall får man bare et nei, men som sagt i innledningen vil de aller fleste radiostasjoner være åpne for å ta i mot skoleelever på arbeidsdag. Spesielt på lokalradioer hvor de ofte har mer tid enn de har på de store nasjonale stasjonene.