Humor på radio

Radio er en formidabel kanal for humor og satire. Mange av landets aller beste komikere fortsetter å lage humorprogrammer på radio lenge etter at de er A-kjendiser, har TV-show og reiser landet rundt med sine stand-up-show.

Et eksempel på dette er Are Kalvø, som gjennom sine kåserier på NRK P2, evnet å treffe blink i samfunnsdebatten, samtidig som han var hysterisk morsom. Det er vanskelig å høre på et kåseri fra Arv Kalvø, og ikke riste på hodet og le høyt på én og samme tid.nx1z_radio-1

Lokalradioer er perfekte for yngre komikere, som trenger et talerør hvor de kan prøve og feile. Mange norske komikere starter sin kariere i lokalradioen, før de går over til studentradioer som Radio Nova, og til slutt ender opp på P2, eller P3. Dette er to kanaler som byr på noen av de aller morsomste radioprogrammene, de tilbyr mange forskjellige former for humor, slik at det alltid er et humorprogram for alle.

Radioresepsjonen er et eksempel på dette. Og selv om programmet ikke passer for alle, treffer det målgruppen lett i hjertet. Brødrene Sagen har også fått TV-karrierer etter deres popularitet på radio, men de fortsetter likevel å lage Radioresepsjonen den dag i dag.

Er det din drøm å selv bli som Sagen-brødrene en vakker dag? Da bør du virkelig ta kontakt med din nærradio, hvis du forteller de et par av dine morsomste vitser, er sannsynligheten stor for at de vil gi deg litt radiotid. Dette vil være verdifull erfaring som du kan ta med deg videre i livet. Men husk, du må ikke være redd for kritikk, og alle kommer ikke til å le av vitsene dine. Dette er bare noe en komiker må tåle, spesielt på radio, hvor lytterne er glade i å ringe inn å klage over ting de ikke liker.