Hvorfor er lokalradioen viktig?

Lokalradioen er kommunikasjonsrøret til lokalsamfunnet. Både musikk og nyheter fra distriktet formidles og er tilgjengelig for lytterne både via radiokanalen og på radiokanalens nettside. Nyhetssendingene består i hovedsak av lokale og regionale nyheter med innslag av sport og kultur, vær og trafikkmeldinger. Via radiokanalens nyhetsendinger meldes det om politiske vedtak som har innvirkning på lokalsamfunnet og om større prosjekter som har innvirkning på nærmiljøet og befolkningen. Informasjon og invitasjoner til store og små arrangementer som holdes av ulike foreninger, interesseorganisasjoner og idrettslag i området formidles også av lokalradioen. Det som opptar lokalbefolkningen og aktivitetene som skjer i området dekkes av radiostasjonen. Det som skjer i nærmiljøet kringkastes enten i nyhetsendingene eller publiseres på radioens nettside.

Det er ikke bare lokale nyheter som gjør lokalradioen til en viktig kommunikasjonspartner, men også direktesendinger med radioverter som tar opp dagsaktuelle temaer. Dette gjør radiokanalen til et aktivt debattforum og deltaker i det lokale nyhetsbildet. Publikum som varsler om trafikksituasjoner og andre hendelser er en annen viktig del av en lokalradio: her kan hvem som helst melde fra om aktiviteter eller hendelser som er relevant for lokalmiljøet og befolkningen.radio-1682531_960_720

Mange lyttere tiltrekkes av musikken som spilles på radioen, og derfor er det viktig at det er stor variasjon i spillelistene. Musikere med tilknytning til nærmiljøet spilles i kombinasjon med kjente norske og internasjonale artister. Å spille musikken til lokale artister er viktig for å øke rekkevidden til artistene og la lytterne høre nye talenter og oppadkommende artister. Musikk på norsk spilles også. Spillelistene dekker et bredt spekter av sjangre, alt fra pop og rock til de største hitene akkurat nå. Et godt utvalg musikk uten å repetere sangene for mange ganger holder lytterne interesserte.

En lokalradio er så mye mer enn bare en radiokanal med musikk og generelle nyheter. Det er en viktig del av et lokalsamfunn der innbyggerne kan holde seg oppdaterte på det som skjer og nyheter i deres nærområde.