Lenge leve lokalradioen!

Det er noe helt spesielt med lokalradio, de har en tendens til å bringe små lokalsamfunn sammen. Lokale nyheter er viktig for å forstå hva som skjer på steder rundt omkring i Norge. Rikspressen, inkludert de store radio- og TV-kanalene, blir ofte kritisert for kun å bry seg om hva som skjer i Oslo. Til og med personer som bor i andre store byer, som Stavanger og Bergen, kritiserer rikspressen for dette. Og av akkurat den grunn er det så viktig med lokalradioer og lokalaviser.

Lokalradioer gir lokale politikere enn plattform for å nå ut til sine velgere, men det er også en åpen debattplattform for alle dem som ønsker å være med i den offentlige diskursen på sitt hjemsted.

Men lokalradioer byr selvsagt på mye mer enn nyheter og debatt. Lokalradioer byr også på mye moro, som for eksempel, konkurranser. Spesielt barn synes det er morsomt å delta på konkurranser på lokalradioen, da de konkurrerer mot andre barn de kjenner. Som barn er det også spennende å vinne kopper, eller t-skjorter med lokalradio-logoen på, premier de voksne kanskje ikke finner like attraktive.

Allegro - Elektrit - E007

Allegro – Elektrit – E007

Noen steder har lokalradioer også begynt med fjernsynssendinger. Et eksempel på dette er Radio Modum, som sender ut fra Modum kommune i Buskerud. Her får man sett fjesene på kjente- og kjære radiostemmer, og man kommer enda tettere på lokale begivenheter. For lokalradioer over hele Norge, som sliter i konkurranse med større aktører, kan det å ha fjernsynssendinger, i tillegg til vanlige radiosendinger, være en god idé.

For det er ingen tvil om at mange lokale radiostasjoner sliter om dagen, selv om DAB kan være redningen som gjør at disse stasjonene også vil sende lokalt i fremtiden. Uansett, så burde man heie på sin lokale radiostasjon og skur på radioen så ofte som mulige. Lenge leve lokalradioen!