Lokalradioens lyttere

Hvem er det som slår på lokalradioen når det er et utall andre radiokanaler å lytte på? Lokalradioens popularitet har endret seg, det er ikke lenger bare butikken på hjørnet eller den ene kafeen i gata som har radioen på lokalkanalen. Det er anleggsarbeidere, gårdbrukere og de som jobber på kontor, og mange flere.

Det å holde seg oppdatert på lokale nyheter har blitt en viktig del av nyhetsbildet. Å være informert om hva som foregår i lokalsamfunnet er sett på som en del av interessen i ens eget nærmiljø. Lokalradioens lyttere er både private og profesjonelle aktører i næringslivet i regionen. De har interesse i andre bedrifters og egen reklame som sendes via lokalradioen.

Lett tilgjengelighet til informasjon om tjenester, aktiviteter og begivenheter i nærområdet er noe av det som lokker lyttere til lokalradioen. Direktesendinger med lokale radioverter gir kanalen et preg av tilhørighet der diskusjoner om aktuelle temaer gjør kanalen mer dagsaktuell. Dekningen av lokale og regionale nyheter, enten det er sport eller politikk, gjør at det er både sportsinteresserte og de som vil høre siste nytt fra kommunestyret som skrur på radioen.old-radio-931432_960_720

Lokalradioen formidler informasjon om både store og små hendelser i regionen der nyhetsklipp også legges ut på radioens nettside. Slik har radioen klart å fange lesere også, ikke bare lyttere.

Trafikanter er en stor del av lyttergruppen til lokalradioen. Mange vil vite hva som skjer i trafikkbildet rundt dem for å unngå ulykker eller forsinkelser eller få andre opplysninger om hendelser på veien. Musikk er også en viktig del av lokalradioen, ikke bare for trafikanter, men alle lytterne. Musikken lokalradioen tilbyr dekker et bredt spekter av artister og sjangre. Variasjonen tiltrekker seg både de som vil høre på hitlistene og de som vil ha et alternativ med lokale og kanskje mindre kjente artister.

Mange ulike lyttere fanges av lokalradioen, og det er mange yrkesgrupper som bruker radioen aktivt gjennom arbeidsdagen, ikke bare for å høre på nyheter fra området, men også for kulturelle og sportslige innslag, og for reklame.