Radio – et internasjonalt fenomen

I Norge står lokalradioen støtt i alle fylker, fra Telemark til Østfold, fra Rogaland til Troms. Og radio har ofte et helt særskilt lokalt preg, men dette gjelder ikke bare i Norge, men over hele verden. Radio er nemlig et internasjonalt fenomen, som er like populært i USA og Kambodsja som det er i Norge.

Ta Kambodsja for eksempel, der er det mange som liker å høre på radio sammen når de kjører buss. Sangene som kommer ut av av radiohøytalerne er de samme som i vesten, de er bare oversatt til det lokale språket og kambodsjanere flest liker å synge med. Dette virker kanskje spesielt på vestlige turister, men man setter fort pris på hvor viktig radio er i den lokale settingen. Og selv om man kanskje ikke forstår ordene, har man i alle fall hørt melodien til Celine Dions My Heart Will Go On cirka tusen ganger før.radio-1557185_960_720

Også i mange andre land er de glade i gambling, og i flere av disse landene er gambling en mer naturlig del av samfunnet enn hva det er i Norge. Der er det helt vanlig å ta seg noen runder pengespill, mens radioen står på i bakgrunnen. Mange utlendinger velger å spille på http://www.roulette4fun.com/no, noe mange i Norge kan kjenne seg igjen i. Man er faktisk likere enn hva man ofte liker å tro.

Selv om man lever i en globalisert verden hvor Internett har gjort det lett å spille pengespill, men også bli kjent med andre kulturer, er det likevel interessant at så mange likevel fortsetter å høre på et så gammeldags medium som radio faktisk er. Det er fordi det er noe magisk med radio, man kan høre på det mens man gjør andre ting, man kan synge med til internasjonale hitlåter, mens man etterpå får lokalnyhetene slik at man får fulgt med på hva som skjer hjemme – og ikke bare der ute.